top of page

Boeken

Koekoekskruid (2023)  

Roman

Koekoekskruid vertelt het verhaal van twee vrouwen, die zijn verbonden door hun geschiedenis van zoeken, thuiskomen, van ontworteld zijn en blijven.

Wanneer Anna in 1868 meezeilt op het schip van haar man, lijden ze schipbreuk voor de kust van Nieuw-Zeeland. Anna moet achterblijven bij een Maori-stam om te herstellen van een botbreuk. Tijdens dat verblijf ontdekt ze een andere kant van zichzelf en ziet ze hoe de Engelse overheersers het Maori-land bedreigen. Uiteindelijk moet ze kiezen tussen waar ze thuis is en thuis behoort te zijn.

Ruim een eeuw later ontdekt Sagit op twaafjarige leeftijd dat ze geadopteerd is. Na een lange strijd met haar adoptieouders om meer over haar identiteit te weten te komen, gaat ze op zoek naar haar biologische moeder. Later spoort ze ook haar biologische vader op die ze terugvindt op een zeer onverwachte plek.

 

Sagits uiteindelijke pad voert naar Nieuw-Zeeland. Ze sluit vriendschap met Heke. Beiden zoeken een manier om hun plek te vinden en thuis te komen.

cover mitzie vk.jpg

Op 't Hart (verwacht 2024)

Korte verhalen

Deze bundel bevat tien korte verhalen die allemaal een aspect van het hart belichten. In de diverse verhalen komen thema's als jaloezie, verraad, wraak en rouw aan bod, maar het hart zelf speelt ook een hoofdrol.

De verhalen zijn gesitueerd in verschillende landen, maar overal is het gevoel vanuit het hart hetzelfde.

Het korte verhaal Vrij is gepubliceerd bij Verhaal van de Maand in de rubriek XVVDM in juni 2021. Ook is er een luisterversie van gemaakt.

Het verhaal In de Nieuwe Wereld is als muziek-theaterstuk bewerkt door Frans van Deursen en wordt opgevoerd in december 2023 in de Geertekerk, Utrecht.

Op het hart Canva.jpg
Anchor 2
bottom of page